Chicken Keeping FAQ's

GLOSSARY OF COMMON 'CHICKEN' TERMS

BANTAM - Small size chickens and cockerels.

BROODY - Term used for a chicken sitting tight on the nest in the hope of hatching some eggs, they will usually protest loudly and peck you if you try to put your hand underneath them.

CANDLE - Method of shining a strong light through an egg to determine if it is developing into a chick.

COCKEREL - Male bird.

COMB - The serrated pink/red fleshy part on the top of the hen or cockerels head. Much larger on the cockerels than hens.

CROP - First section of the digestive system - A 'pouch' where the food is stored at the base of the neck.  It can be clearly felt in the evening when full with food!

HYBRIDS - Chickens of mixed parents and grandparents selected for their productivity from the best strain

FERTILE EGGS - Eggs from chickens that have been with a cockerel - still fine to eat!

MOULT - Annual event when the feathers are shed and re-grown.  Usually occurs in the Autumn.

POINT OF LAY - Loose term for birds of approximately 16 weeks old.  The pullets do not generally lay until at least 20 weeks so can be a little misleading.

PULLETS - Female chickens under 1 year old, some people class chickens as pullets until they commence laying.  When over 1 year old (or when they begin laying depending on your train of thought) they become 'hens'.

PURE BREEDS - 'Pedigree' chickens who will always breed true (the chicks will resemble the parents). 

ROOST - Chickens at rest or sleeping - usually they should 'perch' on roosts (or sleep on poles above the ground).

SPUR -The nail like growths on the inside lower part of a cockerels legs.

WATTLES - The red fleshy parts hanging below the chickens chin/beak -much larger on cockerels than hens.

Frequently asked questions

Kuluuko keittiössä paljon aikaa?


Ateriat on helppo valmistaa. Ehdit viettää aikaa perheen kanssa, palautumaan ja harrastamaankin. Valitset aina tilanteeseesi sopivan vaihtoehdon. Ajan kanssa voit loihtia jotain spesiaalimpaa esimerkkejä soveltaen, jos haluat. Välttävätkin kokkaustaidot riittävät mainiosti! :)
Voiko muu perhe syödä samaa ruokaa?


Kyllä voi! Kyseessä ei ole mikään erityisruokavalio ajalle X, vaan monipuolinen ja toimiva ruokarutiini josta koko perhe saa potkua. Jos syötte perheen voimin yleensäkin terveellisesti, niin onnistut hyvin koostamaan oman lautasesi samoista raaka-aineista omilla painotuksillasi.
Pitääkö hankkia kalliita ja erikoisia ruoka-aineita?


Ei tarvitse! Löydät kaiken tarvittavan vähintäänkin hyvästä marketista, jopa lähikaupasta. Halutessasi valitset "hifimpiä" vaihtoehtoja, koska vapaus on sinulla rakentaa aterioista juuri haluamiasi ohjeiden avulla.
Saako sitä herkutella ollenkaan?


Heh, koko ruokavalio on herkullista tykitystä! Etpä tiedäkään miten herkullista! ;) Olen saanutkin paljon kommentteja makeista ja suolaisista aterioista, kuten "Vitsin nerokasta!", "Mun uus lemppari!", "Ei tee mieli enää roskaruokaa!" jne. Emme toki ole totaalikieltäytyjiä mikä tulee markettien herkkuihin, mutta himo niitä kohtaan vähenee merkittävästi kun keho saa mitä se tarvitsee. Herkuttelun "volyymi sekä frekvenssi" ratkaisevat sen, miten hyvin tai nopeasti saat haluamiasi tuloksia aikaan. Mitä rennommin saavutat tavoitteesi, sen parempi. Jos homma taas sutii, vaaditaan enemmän tarkkuutta.
Onko ruokavalio yksipuolinen? En jaksa syödä jatkuvasti samaa pöperöä!


Kyseessä ei ole "vain maitorahkaa ja mehukeittoa" -tyyppinen dietti vaan ruoka-aineiden ja aterioiden kirjo on VALTAVA. Kukaan ei jaksa syödä samaa ruokaa päivästä toiseen ja siksi ateriavaihtoehtoja voi soveltaakin lukuisilla eri tavoilla. Edes minä en välttämättä tiedä, mitä kaikkea ohjeiden avulla keksitkään. ;)
Onko ruokavalio gluteeniton ja maidoton?


Ruokavaliossa ei ole mukana varsinaisia gluteenin lähteitä, kuten viljat (pl. kaura). Jos sinulla on keliakia, valitset varmuudella gluteenittomat tuotteet ostoskoriisi. Ruokavaliota voi toteuttaa helposti maidottomana, koska maitotuotteiden rooli on hyvin minimaalinen lukemattomissa ateriavaihtoehdoissa.
Voinko lähteä mukaan, vaikka en koskaan onnistu noudattamaan ruokavaliota? Minulla on kalenteri täynnä kaiken maailman "kissan ristiäisiä" ja muutenkin tiukat ohjeet ahdistavat. En halua taas tuntea epäonnistuvani.


Täydellisyyden tavoittelu ei ole suotavaa ruokavaliossa. Se ei vain onnistu pidemmän päälle, täysi illuusio siis! Ja mikä edes on täydellistä? Jos syöt pääasiassa terveellisesti, mutta rennosti sekä inspiroidut valmennuksen ravinto-ohjeista ja saat haluamiasi tuloksia aikaan, niin SE ON TÄYDELLISTÄ. Se riittää! Elävä arki muuttujineen kuuluu suunnitelmaamme.
Saanko mitään irti ruokavaliosta, koska minulla on paljon allergioita ja olen muutenkin nirso?


Ohjeiden avulla sovellat aterioita aina mieltymystesi, rajoitustesi, budjettisi ja ajankäyttösi mukaan. No problem!
Kärsin vatsa- ja suolisto-ongelmista. Kannattaako minun tulla mukaan?


Ehdottomasti! Yksi tavoitteistamme on optimoida ruoansulatusprosessi ja siitä on luvassa paljon hyvää informaatiota. Se on yksi hyvinvointimme merkittävimmistä kivijaloista ja vaikuttaa ihan KAIKKEEN!

Newland Poultry

Newland Grange

Stocks Lane

Newland

Malvern

Worcestershire

WR13 5AZ

Telephone: 01684 216257

mail@newlandpoultry.com

Opening Hours

Monday      - Click and Collect

Tuesday      - Click and Collect

Wednesday - Click and Collect

Thursday    - Click and Collect

Friday         - Click and Collect 

Saturday     - 10am - 3pm + C&C

Sunday        - Click and Collect

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Instagram

All photos used on our website are of our own livestock and are copyright protected.  All rights reserved.

Copyright:  Newland Poultry 2020